0

Н АП извади куп скъпи коли на тезгяха, сред тях са Ягуар и Порше, показа проверка на „Телеграф“ в портала за продажби на приходната агенция.

Ягуарът е от 2017 г. и е в отлично състояние. Мощността му е 221 киловата. Колата е автоматик, а желаещите да я закупят трябва да бият път до Разлог, ако искат да я разгледат на място.

НАП

Огледите ще се извършват всеки присъствен ден от 17 до 24 януари. 

Собственост

Белият Ягуар е в режим на съпружеска имуществена собственост, уточняват публичните изпълнители в обявата си за продажба.

ЮРУШ НА ЕВТИНИЙКАТА: НАП продава коли на пияни за 1000 лева

Наддаването за скъпата кола ще тръгне от първоначална цена 58 000 лева. Всеки, който иска да участва обаче, преди това трябва да плати депозит от 20%, или 11 600 лева.

Отварянето на офертите ще стане на 30 януари в офиса на приходната агенция в Благоевград. Не е ясно как и защо Ягуарът се е озовал сред колите, продавани от НАП.

От обявата на публичните изпълнители обаче става ясно, че автомобилът е отнет по изпълнително дело, започнато още през 2004 г.

По принцип НАП продава отнети от длъжници коли, возила, конфискувани в полза на държавата по различни поводи, включително на спипани пияни или дрогирани шофьори зад волана.

Автомобил като Ягуар, и то сравнително нов, изключително рядко се появява сред обявите за продажби на агенцията. 

Кайен

Друг интересен и скъп автомобил, който НАП продава на търг, е „Порше Кайен“ турбо. Той обаче е доста стар – произведен е през 2006 г.

ИЗНЕНАДА: Държавата си оставя скъпарските коли на пияните шофьори

Автомобилът е в движение и в много добро състояние, хвалят го от приходната агенция. Мощността му е 331 квт. Огледите на кандидат-купувачите ще се провеждат между 12 и 18 януари в София.

НАП

Първоначалната цена, от която ще тръгне наддаването за него, е 19 500 лева. Желаещите да участват в тайното наддаване трябва да внесат депозит от 3900 лева.  Офертите ще се подават между 15 и 19 януари, а отварянето им ще стане на 24 януари. За Поршето също не се знае защо е отнето.

За него също има изпълнително дело, но от 2019 г. Макар да е скъпа и престижна кола, Поршето сравнително често може да се срещне по родните улици. Само през 2022 г. у нас са внесени 4700 автомобила от тази марка.