0

В еликденско гмуркане ще даде старт на новия туристически сезон на остров Света Анастасия. Събитието е насрочено за 4 май. 

Тази година лятото започва с приливна вълна от театър, концерти и други интересни събития.

БГ ГОРДОСТ: Слънчака в топ 100 на най-яките плажове на планетата!

За богатия културен календар си има основателна причина - туристическият комплекс на острова отбелязва 10-годишен юбилей от откриването му като туристическа дестинация.

От община Бургас напомнят, че всички курсове по море до обекта ще се извършват от „Магазия 1“.

Различно

Управата на острова обещава един различен Великден за всички, които изберат острова за наближаващите почивни дни. На 1 май (сряда) ще бъде открита изложба на икони с автор Тошко Вачев, а като съпътстващо събитие е организиран и тематичен концерт.

КОЛИТЕ ГО НАСТИГАТ: Пътят до морето със самолет стана 3 часа

Официалното откриване на сезон 2024 ще бъде дадено на 4 май (събота) с великденско гмуркане с водолази от сдружение „Приятели на морето“. А след него - музика на плажа, кулинарни изкушения и островно пиво.

На самия Великден ще се извършват и редовни курсове до остров Света Анастасия през деня. На 6 май, когато тази година отбелязваме и Гергьовден, на острова ще бъде отслужен празничен водосвет.

Билки 

През юни на хоризонта се задава поредното издание на Биле фест - традиционния лечебно-вълшебен фестивал на билките, в навечерието на Еньовден. Събитието ще се проведе от 21 до 24 юни и ще бъде част и от тематичния Етно уикенд.

ПРЕДИ ЛЕТНИЯ СЕЗОН: Погнаха къмпингарите по Черноморието

ДТ „Адриана Будевска“ и Държавна опера-Бургас отново са подготвили топзаглавия от своя афиш, а спектаклите им ще обхванат всички летни месеци.

Две тематични гръцки вечери в календара на острова за юли не са за пропускане – запазете си датите 7 и 24 юли, когато на сцената ще се качат Agathangelos Agathangelou и Aristos Constantinou със своите бендове.

Партитата от поредицата Solar Island се завръщат с две дати – 26 и 27 юли. Гостите ще имат възможност да избират още между концерта на Белослава, музикално шоу на Deep Zone Project и World up party. Началният час на вечерните концерти и спектакли е 21.00 ч.