0

Н овите бизнеси издишат. Модерни дружества масово са на тезгяха за по 30 бона, показа проучване на „Телеграф“. 

Разпродават се много от актуалните в последните години фирми за релакс, които предлагат на аматьори да рисуват картини, докато се черпят с вино. На тезгяха са още биомагазини, нетрадиционни дружества за гимнастика и йога, които нашумяха точно преди пандемията. Набралите популярност по време на затегнатите мерки заради Covid-19 кемпери за бързо хранене също търсят нови собственици, установи проверка на „Телеграф“.

Занимания

Сред офертите е работещ бизнес, който организира групови занимания за рисуване на по чаша вино. Седалището е в столичния квартал „Манастирски ливади“. Студиото се състои от едно основно помещение, склад и санитарен възел. Обектът е с площ около 75 кв. м. В него има изградено видеонаблюдение, висококачествен климатик, интернет с Wi-fi връзка, хладилник с фризер, хладилник за вино, миялна машина, няколко стелажа, 2 маси с дървен плот и метални дизайнерски крака с размер – 3,5 м, бар - рецепция, 23 броя високи бар стола, мека мебел (кресло и табуретка), както и няколко дизайнерски модела осветителни тела, обясняват собствениците. Цената на бизнеса, без помещението, което е под наем, е 30 000 лв. 

Разработен бизнес, също намерил ниша за развитие в последните няколко години, е и за биоупражнения и поддържане на добра форма. В момента за 33 000 лв. може да се купи студио за тренировки с електромускулна стимулация X Body. Помещението е след основен ремонт, оборудването е ново, професионално и разполага с всички лицензи и сертификати за автентичността му. Всички разрешителни за дейността са налице. Помещението е под наем, но той е символичен за локацията  - “Г. М. Димитров“ в столицата. 

Производство

Друга компания от развиващите се сектори в момента се продава за 20 000 евро. Става дума за нишов производствен бизнес, свързан с производство и дизайн на биокамини. За посочената сума се предлагат 50 процента от собствеността на дружеството. Сред иновативните фирми е и кемпер за бързо хранене. Цената му е 17 000 лв. Разполага с 3 бр. хладилници, скара на дървени въглища, има оборудван кухненски бокс, климатик и СОТ. Старите собственици изтъкват, че фирмите им са разработени и купувачите могат да продължат дейността веднага. Като предимство изтъкват още, че имат лоялни и редовни клиенти.