0

Г ърците се готвят за "агнешка" инвазия у нас. Завърта се забавна "агнешка рулетка", след като поради високата цена на нашето производство се ориентираме към месото от Северна Македония, което излиза около 19 лв за килограм.

ПОМАГА КОМШУЛУКЪТ: Агнето за Великден идва от Македония!

Гърците пък са в същата позиция като нас за Великден, заради по-високата цена на месото, гръцко производство. Поради тази причина южните ни съседи плануват да нападнат родните магазини.

ИЗПРАЗВАМЕ ПОРТФЕЙЛА: БГ агнешкото чукна 30 лв.

Агнешкото месо за Великден там ще достигне 15 евро за килограм, съобщават местните фермери. Много от гръцките животновъди предпочетоха да изнесат на по-високи цени агнешко месо за католическия Великден в Италия, вместо да го предложат на собствения пазар.

За да падне цената на мръвката, българските фермери излязоха с предложение - Пасищата да се дадат на фермите с животни, тогава месото ще е не повече от 8 лв.

Междувременно и на гръцкия пазар месец преди празника количеството от традиционното  агнешко месо е ограничено, а където го има, е на много висока цена.

Това променя и стратегията за празничната трапеза на комшиите - в анкети по темата много от гърците са категорични, че или няма да купуват агнешко за Великден, или ще си го позволят в силно ограничено количество.

Регионалните медии в Северна Гърция пък прогнозират, че гърците отново ще си пазаруват продукти за великденската трапеза от България и ще заредят колите си с по-евтин бензин, допълва  БНР.