0

 

25 броя директорски столове от естествена кожа, които да издържат тегло на седящия до 130 килограма, поръчват от АЕЦ „Козлодуй“. Обявата е качена в регистъра на обществените поръчки. Столовете за началниците трябва да имат механизъм за релакс функция за люлеене и застопоряване в изправена позиция, газов амортисьор за плавно регулиране на височината и да са в различни цветове.

Това е един от шестте вида кресла, от които се нуждаят в атомната ни централа.

Работници

В обявата е записано, че трябват още 600 работни кресла. Изискванията към тях да са облечени с висококачествена дамаска, ергономична седалка и мека облегалка. Също така да имат механизъм за регулиране на височината и облегалки за ръцете. За тях изискването е да издържат до 120 кг.

Също така са поръчани и 300 посетителски стола, като трябва отново да са облечени с дамаска, която да може да се дезинфекцира и да издържат тежест на седящия до 120 кг.

Поръчката е с цел подмяна на счупени или амортизирани столове, както и за обезпечаване на нови работни места в централата. Доставката се извършва при възникнала необходимост след получаване на писмена заявка от възложителя с конкретни количества и номенклатура.

Стойност

Общата стойност на поръчката е 90 000 лева, а крайният срок за подаване на оферти от кандидатите е 9 ноември. Изпълнителят пък трябва да осигури 24 месеца гаранция от датата на доставката им. Столовете трябва да издържат на натоварване 24 часа в денонощието.