0

Д ва пъти повече билети за пътуване с влак са закупени през сайта на БДЖ от началото на година. През март над 8700 билета са резервирани и платени през интернет страницата, а посетителите са над 24 000, съобщиха от Министерството на транспорта. Припомняме, че още в първите дни на мандата си министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев възложи на "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД, съвместно с „Информационно обслужване“ АД да подобрят системата за електронното издаване на билети.

Обновеният сайт позволява по-бърз достъп до търсената информация и онлайн услугите. При купуване на един или повече билети за седящи или спални места са добавени нови функционалности. Подобрена е и „обратната връзка” към потребителя при грешки или пропуски в попълването на информация - системата маркира, указва и подканва за корекции на подадените данни, автоматизиран е и процесът за запазване на данните при покупка с документ за намаление.

Добавени са нови елементи и са автоматизирани голяма част от процесите при закупуване на ЖП карти и превозни документи с намаление. Отстранени са и дефекти в системата за запазване и закупуване на билети. Подобрена е още функционалността при използване на системата през мобилни устройства. Работата за усъвършенстване на интернет страницата продължава. Целта е улесняване на клиентите, които ползват сайта през мобилни устройства. Те към момента генерират около 80 % от посещенията.