0

27 хотела и места за настаняване на туристи се продават напоследък на територията на Старозагорска област показва справката в интернетпространството за недвижимата собственост.

27 хотела и места за настаняване на туристи се продават напоследък на територията на Старозагорска област показва справката в интернетпространството за недвижимата собственост.

Офертите за различни по големина обекти, има както в малки селища и градчета като Раднево и Гълъбово така и в известни курортни. Цените са разнообразни, най-високата е от 2,4 млн евро в курорта Овощник край Казанлък, където на тезгяха са извадени 1 553 кв м разгърната застроена площ и двор от 15 дка с парк. Според продавача обектът е подходящ за хотел-казино, санаториум, старчески дом, медицински център и други.Някои от другите предложени на пазара са в недовършен вид. На цена от 1 170 000 евро е предложен и култовият преди време хотел „Извор“ в Старозагоски минерални бани,едно от най-предпочитаните от чужденци местенца.Пак край Казанлък се оферира и парцел от 21 дка за изграждане на СПА-комплекс, цената обаче не е обявена официално.На територията на Старозагорски  минерални бани се продават половин дузина обекти, сред тях са комплекс „Шастливците“ за 998 000 евро и комплекс с ресторантска  градина за  200 души за 600 000 евро.За 300 000 евро се предлага и хотел, строен преди 4 десетилетия край село Пчелиново в близост до прохода Хаинбоаз. За продан е обявен емблематичният и едноименен някогашен хотел на Балкантурист в центъра на Казанлък, обектът обаче липсва в агенциите и за офертата се разбира само от огромен транспарант на покрива .Неофициално се говори за цена от 4 млн лв.Емблематичният хотел „Казанлък“ е  някогашната градска перла и гордост, открита в навечерието на домакинството на Казанлък на 15 Световен шампионат по парашутизъм, който събира парашутисти от десетки страни по света.

Градежът на хотела започва в средата на 70-те години, когато  за целта са разрушени и последните сгради от някогашния  центъра на Казанлък, известен с дъговидното си разположение на сградите и търговския безистен.

Специално за хотела  на своя град дар, година по-късно,  през 1981  прави и академик Дечко Узунов. Казанлъчанин, който заедно със свои колеги и студенти изографисват цялата източна стена на партерния  етаж на хотела с творбата си  „Утро над долината“.

Очакванията са към досегашните оферти да се появят и нови, след като за предстоящо макар и временно затваряне на поне 4 хотела в Стара Загора предупреди Вени Петрова, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в  Града на липите.