0

З адържаният за убийство на 24 март м.г. старозагорски бизнесмен Владимир Младенов Василев остава в ареста, реши състав на апелативния съд в Пловдив, който отказа по-лека мярка за неотклонение на 38-годишния обвиняем.

Задържаният за убийство на 24 март м.г. старозагорски бизнесмен Владимир Младенов Василев остава в ареста, реши състав на апелативния съд в Пловдив, който отказа по-лека мярка за неотклонение на 38-годишния обвиняем.

Срещу Василев е повдигнато обвинение , че на 24 март в офиса на фирмата му за бързи кредити е прострелял смъртоносно със законно притежаван  пистолет Берета Станимир Иванов – Стамбето, с когото се е познавал много добре и години наред са работили съвместно.Обвинението е за предумишлено убийство и законът предвижда наказание дългогодишен затвор , включително доживот без право на замяна.

Магистратите смятат, че убийството не е извършено под въздействието на физиологичен афект, а обвиняемият се е подготвил предварително за него. Василев е отпратил намиращата се в офиса служителка, изключил охранителните камери и останал с жертвата заедно с брат си Милен.

Твърдението, че изстрелът е произведен при самозащита след като Стамбето извадил нож и го заплашил се опровергават от събраните в хода на досъдебното производство доказателства. Ножът е бил открит в дрехата на убития.Според съдиите при евентуално по-лека мярка , пък била тя и домашен арест ще позволят на обвиняемия да се укрие или да извърши друго престъпление. Владимир Василев не присъства на заседанието, той е изпратил писмена молба , в която се казва че не желае да присъства на процеса.

Задържаният за убийството е известен на старозагорската общественост като притежател на над дузина фирми с разнородна дейност, но през последните години се е занимавал основно с бързи кредити.Семейството му притежава множество недвижими имоти, повечето от тях са били придобити от баща му, починалият преди пет години бизнесмен Младен Василев.

Застреляният Станимир Иванов-Стамбето беше  изключително добре познат на  старозагорските криминалисти,зад гърба си имаше множество регистрации  и едно ефективно осъждане за случай от март 2016-година, когато изправи на „кътни зъби“ жителите на квартал „Три чучура юг“ с хвърлянето на самоделни бомби от терасата на апартамента си по леки автомобили и детска площадка. Тогава тежко въоръжени полицаи блокираха огромен периметър около кооперацията,но мъжът успя да се укрие. Появи се месец по-късно с адвокат и в съдебна зала твърдеши, че хвърлил първата бомбичка от терасата, защото се припознал в минаваща край детската площадка мъжка фигура. Решил че е полицай, с когото бил във влошени взаимоотношения.Тогава той бе осъден на 20-месечен престой в затвора, но излезе по-рано.

Веднага след трагичния случай в офиса на Младенов от МВР и прокуратурата заявиха, че Младенов не е криминално проявен. По сурдинка  запознати разказаха, че две години по-рано от същия офис на централната градска улица „Цар Симеон Велики“

е бил направен опит за обир, крадците успели да задигнат тежка каса с пари и ценности, но малко преди да я натоварят на буса си я изтървали и след това избягали. Така и не се изяснило кой стои зад обира, за който се подозира че е бил поръчков.