0

18 социалисти на младежка възраст си тръгнаха вкупом от БСП, съобщи досегашният председател на ОПО "Родина" в Стара Загора Станимир Петров, който е бивш европейски шампион по кикс-бокс.

18 социалисти на младежка възраст си тръгнаха вкупом от БСП, съобщи досегашният председател на ОПО "Родина" в Стара Загора Станимир Петров, който е бивш европейски шампион по кикс-бокс.

Напускането на Столетницата той й съпартийците му обясняват с несъгласието си по водената от ръководство геополитика и участие в правителство в коалиционен формат без допирни точки с идеите, които трябвало да отстоява една лява партия.Организацията съществувала от 2016-а година, тогава в  нея членували 34 души, но постепенно половината се оттеглили по различни причини.

"Как може БСП да участва в управление, което иска да се увеличат санкциите срещу Русия? Ние не приемаме това" – заяви Станимир Петров и допълни:"Ако действат така, че да не обидят определени геополитически фактори на наша територия, те ще загубят изцяло и без това поизтънелия си електорат!.

"Ние не напускаме БСП, за да влезем в друга партия. Политическото говорене у нас напоследък е толкова сервилно и толкова отблъскващо обикновения човек. Тезата, че сме малка страна и нямаме друг начин на политически изказ, вече не върви, особено след онзиденшното изявление на хърватския президент Зоран Миланович. Ако видим някога възраждане на автентичната лява идея в политиката ни, с радост бихме подкрепили такова начинание", уточни той.

От общинското ръководство на БСП – Стара Загора се въздържаха от коментар за масовото напускане на младите социалисти. На конгреса миналата седмица част от тукашните делегати са гласували за констатиране на подадената от Корнелия Нинова оставка. В публичното пространство свое мнение за случващото се в Столетницата заяви членуващият в БКП/БСП от 1980 година Иван Кралев, който написа: „Проведеното заседание на 50-ия конгрес на БСП се превърна във фарс, така както бе фарс проведеното заседание на НС на БСП с единствена точка – изключване на член на БСП, пък бил той и Кирил Добрев.“.