0

Н а Богоявление 30-годишният строителен работник Красимир Крумов от квартал "Еленово" беше късметлията и след кратка борба в река Благоевградска Бистрица и хвана Кръста в областния град.

На Богоявление 30-годишният строителен работник Красимир Крумов от квартал "Еленово" беше късметлията и след кратка борба в река Благоевградска Бистрица и хвана Кръста в областния град.

За пети път той се хвърля за Кръста във водите на реката. Той го целуна и пожела здраве и късмет на стотиците дошли на моста зад площад „Македония“, както и на други любопитни да наблюдават ритуала, слезли на брега на реката. По меродавна традиция всички пожелали целунаха Кръста за здраве и берекет. Ритуала беше съкратен поради пандемичната обстановка. Във водите на реката се потопиха 23 млади мъже, а отец Николай от Неврокопска митрополия хвърли кръста от моста. В Разлог кръста хвана 33-годишният Теодор Георгиев, който за поредна година участва в ритуала. Според обичая, младият мъж ще обиколи къщи и работни места на жителите от общината, които ще целунат кръста за здраве и благоденствие.