0

Ш ест катастрофи са станали на автомагистрала „Тракия“ в района на Пловдив само за един час тази сутрин, съобщиха от полицията в Града под тепетата. 
При едно от произшествията са пострадали две жени, а другите пет са се разминали само с материални щети. Катастрофиралите автомобили са изместени в аварийната лента, за да се избегне натоварване на трафика към Бургас. 
Минути преди 7 часа са станали две последователни ПТП-та на 137-мия километър от аутобана. Първо са се ударили два леки автомобила. Веднага след това последвала верижна катастрофа между камиопн, кола и джип. Пострадали са водачката на джипа и спътничката й, които са откарани за прегледи. 


По същото време на 2 километра по-надолу кола се е блъснала в мантитела. Около 8 часа на 127-ми километър са станали две верижни катастрофи. Едната е била с пет автомобила, а другата – с 3. Петнайсет минути по-късно край село Войводиново автобус се е ударил в две коли. 
 

Междувременно други три автомобила се блъснали един след друг на пътен възел за Войводиново,а половин час по-рано, край разклон за Белащица на околовръстния път II-86, лек автомобил се врязал в храсти извън платното за движение.
Причините за произшествията са шофиране с несъобразена с метеорологичните условия скорост и неспазване на дистанция.