0

В ролята на доброволец, който помага на бежанците от Украйна, влезе и актьорът Александър Алексиев. Снощи той тръгна за втори път към Украйна, предаде Нова телевизия.

„Пътуваме общо 7 буса с хуманитарна помощ - два от България и 5 от Румъния. Вече имаме уговорки с хора, които ще вземем от границата. Ще натоварим към България колкото можем от тях”, разказа той.

По време на живото си включване, актьорът пътуваше за румънско-украинската граница и сподели, че няма голям трафик и не е било много натоварено. При първото си пътуване той помогна на девет бежанци, каза, че поддържат връзка с тях и част от тях са в Русе, а други в Ахелой. "Те са добре", допълни актьорът.

Алекс Алексиев сподели, че го правят, защото така го чувстват. "Имаме информация, че на северната граница на Румъния имат голяма нужда, ние затова имаме и такава сериозна организация, надяваме се, че това, което занесем, ще бъде разпределено по всички пунктове, в които има нужда", коментира той.

Актьорът разказа, че при първото си посещение е видял много силна емоция в хората, сила и вяра, "там се мобилизираме, за да сме полезни, трябва да преглътнем емоциите си, за да сме по-продуктивни."