0

А ктьорът Александър Алексиев ще превозва бежанци от войната в Украйна, обяви самият той в социалните мрежи. Размененото бебе в хитовия сериал на NOVA “Откраднат живот“ потегля в събота към най-горещата точка в света.

„Привет! Най-вероятно утре (днес - б.а.) тръгвам към молдовско-украинската граница да взема две жени и две деца. На около 146 км от селото, в което отивам аз, имат нужда от транспорт за две жени и едно дете... Ако някой има желание да помогне, да ми пише. Може да пътуваме заедно донякъде“ - написа Алексиев. Негов последовател му отвърна, че има желание и се поинтересува от подробностите.

„На 2 часа път от мястото, на което отивам аз, има 2 жени с дете, които също търсят превоз. Сега ще проверя дали са успели да намерят в последните два часа“, отвърна той и уточни, че става дума за столицата на Молдова - Кишинев. 

„Тръгвам още в 3 часа през нощта, че пътят е 12 часа дотам“, обяви д-р Василев.

Колежката му Невена Калудова и писателката Теа Денолюбова също се включват с помощ в инициативата.

„Мога да предоставя подслон за следващите две седмици“, заяви актрисата от театър „София“.

Алексиев обясни на авторката на „Черно на бяло“, че неговите познати, които ще транспортира, имат къща в Русе, която ги очаква и че не търсят жилище, а само превоз от границата.

Издателката Жаклин Вагенщайн добави, че може да изпрати кола през седмицата - понеделник или вторник.