0

З аповед на директора на Изпълнителната агенция по горите изисква от горските служители 4-странно заснемане на всяка клетка натоварени дърва преди превозното средство да напусне склада и да потегли към клиента. Това съобщи кметът на община Болярово Христо Христов.

Заповед на директора на Изпълнителната агенция по горите изисква от горските служители 4-странно заснемане на всяка клетка натоварени дърва преди превозното средство да напусне склада и да потегли към клиента. Това съобщи кметът на община Болярово Христо Христов.

Разпореждането, препратено от директора на югоизточното държавно предприятие-Сливен инж. Димчо Радев, е било получено на 21 януари в Болярово.

 „С това допълнително натоварват и затормозяват работата и спедицията на дървата от склада до потребителите“, коментира кметът и уточни, че според заповедта всеки превозен билет се издава след снимки от четирите страни на натоварената клетка. Билетът се издава, след като снимките са въведени в системата на горските.

„Ако един автомобил ГАЗ-53 събира 8 кубика дърва, според изискването всяка фигура дърва трябва да е заснета от четири страни. Т.е този автомобил трябва да получи 16 снимки“, каза кметът. Той припомня, че поради липса на интернет и мобилно покритие в района, се налага за всяка клетка дърва и въвеждане на снимките за всяка клетка да се търси обхват, за да се издаде билет, което допълнително затруднява работата на служителите.

Христов е обсъдил новата бюрократична мярка с колегите си от асоциацията на общинските гори, от където настояват заповедта или да бъде отменена или редактирана, за да не се пречи за доставките поне в зимния сезон.