0

Ц ялата парламентарна група на ГЕРБ и председателят на партията Бойко Борисов са на посещение във Варна. "Пълен провал, тази година е пълен провал", така бившият премиер определи пред актива на партията управлението на Петков.

Оставихме парите за "Хемус" в сметките, а те ги опукаха. За тази една година една лъжица асфалт не са изсипали. Няма една година подменена мантинела вследствие на катастрофите, не поддържат магистралите вследствие на 1 година похарчване на парите, които им оставих. Вчера сутрин вървеше надпис Кирил Петков каза, че няма да се вдига цената на тока, а той от парламента излезе и вика 100 дни лъжи, те самите си знаят, че лъжат, каза Борисов. 

Представяте ли си каква манипулация, споря с едно от момчетата с мен, който казва няма да се вдига тока, а той се вдигна. Един месец пиар, свободни и демократични медии. 10 дни ареста на Борисов, Арнаудова и Влади Горанов, от сутрин до вечер, каза Борисов.

Чудовищна инфлация, лъжат пенсионерите, че им вдигат пенсиите. Какво им давате, защо се подигравате и откъде ги давате? Чудовищна инфлация. Тези хора не са с всичкия си. Няма да викате "оставка", тези трябва да останат, докато станат 0%, за да се изчисти България от тях. Всяка седмица, уважаеми варненци, по половин милиард дългове ви се трупат и ще плащате в пъти по-високи лихви, заради всичко това, което допуснахте. Не се намери един журналист да ги сумите и да пита къде са. Това се казва медиен комфорт, пълен медиен комфорт, каза още Борисов.

Той засегна и темата за спекулацията: "Когато помагаме на Украйна, въвличаме България във война". Лъжа! Когато става въпрос за въоръжение, за нашата нападната приятелска страна Украйна, ние трябва да сме непоколебими. Само това спира войната. Путин си говори с канцлера на Германия, с президента на Франция - а ние, йок, "само нас ще ни нападне". Как ще ни нападне, когато минават през нас 15 милиона кубика газ. Стига се до там, уважаеми медии, че се дърварят, бият се с крошета по Министерството на земеделието. Зам.-министри - сцепени вежди, кьотек. И тихомълком само се сменят зам.-министрите на земеделието. Малък Шошо в болнични, а зам.-министрите заминават", заяви Борисов.

Тъжно е, това е промяната. Така подлъгаха с машините, подлъгаха хората с чекмеджета, само меморандум, който подписаха и сега въвличат посолства в тази далавера. Петков вчера каза, че щял да възложи пак проверка на ДАНС. Ако те са ги проверили през търсачката в гугъл излиза само корупция, това са 1 милиард, изтъкна Борисов.

Никога нито съм имал злато, не мога да кажа че не съм пипал евро, защото съм имал най-проспериращата охранителна фирма. Работил съм с пари, изкарвал съм си с парите, всички знаеха, че сме 100% бели. Те подписаха за 1 милиард компроматни долари. Няма тема, по която да се отчете успех. Гледах милите медии как всячески се опитваха да изкарат нещо за 100-те дни. С един меморандум те се замазаха и приключиха, каза още Борисов.