Л идерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на Европейския парламент Роберта Мецола са обсъдили напрежението по оста НАТО-Русия и развитието на ситуацията в района на Украйна в телефонен разговор, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на Европейския парламент Роберта Мецола са обсъдили напрежението по оста НАТО-Русия и развитието на ситуацията в района на Украйна в телефонен разговор, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Лидерът на партията е поздравил Мецола с избирането й начело на Европарламента.
В телефонния разговор Борисов е подчертал, че освен нейн личен успех, избирането й е и голям успех за Европейската народна партия. "Този успех поставя и огромна тежест върху раменете ти, защото Европа се намира в сложен момент и й е необходимо силно лидерство за отстояване на интересите на европейските граждани", е казал той.

Акцент в разговора е било и продължаването на темата за европейската интеграция на страните от Западните Балкани. Двамата са се обединили около извода, че темата е била едно от най-големите постижения на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и усилията за максималната й реализация трябва да бъдат продължени.