0

"Продължаваме промяната" ще предложи следващият премиер на страната. Това стано ясно от коалиционното споразумение между четирите партии - "Продължаваме промяната", БСП, "Има такъв народ" и Демократична България, публикувано в "Монитор". 

Партията на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев ще излъчи и двама вицепремиери. Ще има вице по ефективното управление, а министъра на финансите също ще е заместник премиер. При ПП и отиват министерствата на образованието, здравеопазването, вътрешните работи, отбраната, транспорта и културата. Ще имат и министър на растеж и иновации.

Коалиция „БСП за България“ ще предложи министър на труда и социалната политика. Столетеницата ще има вицепремиер и министър на икономиката и индустрията. В ръцете на БСП ще бъдат и министерствата на земеделието и туризма. 

Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" ще предложи министри на енергетиката, външните работи, регионалното развитие и спорта. 

За "Демократична България" договорката е за министерството на правосъдието, околната среда и електронното управление. Като министърът на МОСВ ще бъде и вицепремиер.