0

О тделението по акушерство и гинекология към многопрофилната болница в Троян е затворено заради заразени с коронавирус и поставени под карантина лекари, съобщи БНР. 

Отделението по акушерство и гинекология към многопрофилната болница в Троян е затворено заради заразени с коронавирус и поставени под карантина лекари, съобщи БНР. 

Родилките ще бъдат насочвани към болницата в Ловеч поне до петък. Под карантина са трима от лекарите от отделението и затова то не може да функционира, поясни управителят на болницата д-р Пенко Бамбов.

Жените, които в момента се намират в родилното отделение, са под наблюдение на един от лекарите: „Колегата който не е под карантина - д-р Добрев, се грижи за родилките, които в момента са в отделението, а тези, на които им предстои раждане, ще бъдат пренасочвани към болницата в Ловеч“, обясни още д-р Бамбов. Той добави, че засега  няма други отделения, които да са спрели дейност заради заразени и контактни медицински лица. От думите му стана ясно, че в болницата в Троян се раждат най-много бебета в област Ловеч. 

Ситуацията в ловешката многопрофилна болница е била критична миналата седмица, когато над 30 медицински сестри, лекари и лаборанти са били с положителни проби за Covid и са били временно затворени отделенията по УНГ и за очни болести.