0

П о повечето спорни въпроси намерихме разбиране, заяви лидерът на левицата

„Видяхме се с Кирил Петков и Асен Василев. Разговаряхме по спорни въпроси имаме уговорка до неделя да изчистим всичко. В ход е подготовката на писмено коалиционно споразумение”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на влизане в НС за първото заседание на 47-мия парламент.

„По повечето спорни въпроси намерихме разбиране. Не са ясни имената на министри, преди коалиционен съвет – не”, каза Нинова.

„И колегите от „Демократична България” и „Има такъв народ”, са съгласни първо да подпишем споразумение, после да говорим за имена и постове”, каза Нинова.

Днес депутатите от 47-ото Народно събрание ще положат клетва. Първото заседание ще започне в 9.00 часа в старата сградата на парламента. То ще бъде открито от най-възрастния присъстващ народен представител. Този път това е д-р Силви Кирилов от „Има такъв народ”.

По традиция на първото заседание на новоизбрания парламент изявления правят представители на представените в Народното събрание партии и коалиции. След това ще бъде избран председател на 47-ото Народно събрание. Председателят ще поеме ръководството на заседанието и ще произнесе слово. Депутатите ще изберат и заместник-председателите на парламента.