0

Д еветима души пострадаха при преобръщане на автобус на пътя Русе - Кубрат. Сигналът за инцидента е подаден в 6,25 часа, съобщиха от полицията в Русе.

Деветима души пострадаха при преобръщане на автобус на пътя Русе - Кубрат. Сигналът за инцидента е подаден в 6,25 часа, съобщиха от полицията в Русе.

В автобуса, управляван от 60-годишен водач, са пътували двайсетина работници. Произшествието е станало след кръстовището за Семерджиево в посока ново село. 

Първоначално с две линейки към болница в Русе са откарани шестима души, като един от тях е с черепно-мозъчна травма, а останалите петима са с леки наранявания. По-късно още трима души, пътували в автобуса, са посетили лечебно заведение, тъй като са имали оплаквания.

Превозното средство ударило се в мантинелата и се преобърнало. Първоначалната информация бе, че работниците са отивали на работа в Кубрат, но по-късно стана ясно, че те са се  прибирали в града след нощна смяна в предприятие в Русе. Тези, които не са пострадали, са откарани с друг транспорт на фирмата.

Пробата за алкохол на водача е отрицателна. Временно в участъка движението бе спряно и се осъществяваше по обходен маршрут. Причините за инцидента се изясняват.