0

Ш ефката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова разкритикува поведението на председателя на НС Никола Минчев, като го определи за безотговорно. Това по думите й ще доведе до там страната да бъде на автопилот. Тя направи коментара си в пост във фейсбук. след като стана ясно, че Минчев е с коронавирус след вчерашното 6 -часово заседание на КСНС на "Дондуков" 2.

Шефката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова разкритикува поведението на председателя на НС Никола Минчев, като го определи за безотговорно. Това по думите й ще доведе до там страната да бъде на автопилот. Тя направи коментара си в пост във фейсбук. след като стана ясно, че Минчев е с коронавирус след вчерашното 6 -часово заседание на КСНС на "Дондуков" 2.

Както "Монитор" вече писа Атанасова се е самоизолирала и чака резултатите от PCR теста, който си е направила. От поста й става ясно, че с COVID-19 е и шефът на ПГ на Продължаваме промяната Андрей Гюров и това е била причината той да не бъде на КСНС.

"Считам за проява на пълна безотговорност към здравето на всички членове на КСНС поведението на г- н Минчев, който над шест часа беше със всеки от нас в една зала и не ни уведоми, че не се чувства добре и има вероятност да е заразен с COVID-19 от председателя на ПГ на ПП, за когото г-н Минчев обяви, че е с Covid - 19 и поради тази причина не присъства на КСНС", казва Атанасова.

По думите й заради лекомислено поведение на Минчев, държавата ще се ръководи на автопилот - без присъствени решения на Президент, Председател на НС, заместник - председател на НС, председатели на ПГ, министри и шефове на специални служби.

По думите на Атанасова пък външно министерство ще се управлява от новоназначения заместник - министър - имунолог, след като министърът е с Ковид - 19, а заместник - министъра би трябвало да е карантиниран, след като присъстваше също на КСНС.

"Желая здраве на всички и се надявам, че това не е добре обмислена "уважителна причина", свързана с отлагане на планирани дейности от членове на КСНС", пояснява Атанасова. Според нея Минчев най-веротяно е имал симптоми и е трябвало да предприеме мерки още преди КСНС. "Но, ако вярваме на конспирацията, COVID-19 спасява премиера от срам в Скопие и унизителната роля, в която го постави ментора му - президента на републиката Румен Радев", пише още Атанасова.