0

Н афиркан до козирката ученик открадна три автомобила и катастрофира с два от тях, докато се опитвал да се добере до дома на баба си. 

Нафиркан до козирката ученик открадна три автомобила и катастрофира с два от тях, докато се опитвал да се добере до дома на баба си. 

Екшънът се разиграл призори в неделя в созополското село Атия, където 18-годишният джигит бил на запой с приятели. Купонът започнал в събота вечер и продължил до сутринта на другия ден. Щом се разсъмнало младежът решил, че е време да се прибере до близкото село Росен, разположено на около 7 км., където живеела баба му. Харесал си "Опел Мерива", чийто разсеян собственик оставил отключен, и го подкарал. За късмет обаче се оказало, че

резервоарът е празен и подпийналия купонджия успял да измине едва 150 метра

преди двигателят да спре. Неуспешният опит обаче не го отчаял и ученикът бързо намерил друг отключен автомобил „Форд”, с който потеглил. Ученикът нямал нито шофьорска книжка, нито опит зад волана и още преди да напусне Атия катастрофирал в крайпътно дърво. Решил бързо проблема като зарязал блъснатото возило и след като кръстосал две улици си намерил трета кола "Опел Астра". С нея бъдещият абитуриент успял да измине около 2 километра, преди отново да се блъсне. След третия неуспешен опит той се отказал и се върнал обратно пеша в Атия. 


Докато се чудел как да се добере до съседното село Росен, полицията вече била вдигната на крак. Един след друг тримата собственици на откраднатите автомобили започнали да подават сигнали до униформените. Разследващите на нула време разкрили кой е крадеца и го закопчали. Младежът е направил пълни самопризнания и заявил че нямал намерение наистина да открадне колите, а

само да си осигури транспорт до баба си

Макар, че все още ходи на училище, крадецът се понесе цялата строгост на закона, защото е навършил пълнолетие и ще отговаря като възрастен, коментираха запознати със случая.  След като е бил задържан, крадецът на коли е тестван за алкохол и резултатът показал 1,25 промила концентрация. Той ще бъде подведен поне за четири различни престъпления - противозаконно отнемане на МПС, шофиране след употреба на алкохол,  допускане на ПТП поради неспазване на правилата за движение и шофиране без правоспособност, казаха запознати с разследването.