0

К метът на София Йорданка Фандъкова заяви, че зимната обстановка не е изненадала Столична община, тъй като прогнозата за времето ясно е показала, че именно днес, на Андреевден, ще има обилни снеговалежи.

"Все още продължава обилният снеговалеж. На терен са всички екипи и 178 почистващи машини. Продължава почистването, приоритетно на улиците на градския транспорт. Имаме един закъсал автобус на "Симеоновско шосе", вече пратихме екипи, които да помогнат там. Всички други коли на градския транспорт се движат при зимни условия. Има проблем при контактната мрежа на трамваите. Има забавяне на движението им при "Граф Игнатиев". Навсякъде другаде градският транспорт се движи по обичайните си маршрути", каза пред медиите Фандъкова.

"Започва почистването на спирки и подходи по подлези. Зимата не ни е изненадала", каза още тя.  "Обработени са 4 паднали дървета. Снегът започна да вали изведнъж и натежа. Това са проблеми, които се отстраняват на момента", отбеляза Фандъкова.

Столичният кмет беше категоричен, че ще бъдат наложени санкции на фирмата, отговаряща за районите „Триадица”, „Витоша” и „Младост”, където са констатирани забавяния. „Разбира се, че зимата не ни е изненадала. Вчера имахме оперативка, предупредихме всички. Имат нужната техника и солите. Въпрос на организация. Затова са и тези санкции”, посочи Фандъкова, като увери, че всички трасета са проходими при зимни условия.