0

Г ЕРБ възнегодува срещу агресията над деца. "Внасяйки харвардски опит, сме привнесли малко привкус от Бронкс", коментира в декларация от парламентарната трибуна Деница Николова от ГЕРБ. Поводът се оказа случая от преди ден в столичния квартал "Лагера", където група младежи нападнаха 13 - годишно момче.

ГЕРБ възнегодува срещу агресията над деца. "Внасяйки харвардски опит, сме привнесли малко привкус от Бронкс", коментира в декларация от парламентарната трибуна Деница Николова от ГЕРБ. Поводът се оказа случая от преди ден в столичния квартал "Лагера", където група младежи нападнаха 13 - годишно момче.

По думите на Николова е станало модерно тийнейджърите да се събират на групи от по 20 души, да обикалят квартала и да правят пакости. В случая обаче станалото не е пакост. И попита защо вътрешният министър неглижира и оставя в страни намаляването на насилието. Увлечен в сериали за магистрали и изчегъртване, той оставя встрани темите за насилието, критикува го депутатката от ГЕРБ. Именно затова те ще попитат МВР, МОН и ДАЗД защо това е допуснато и какво ще предприетите мерки след казуса с нападнатото дете.

Николова поясни, че ГЕРБ осъжда насилието на деца от деца и проявата на агресия.

Напомни, че по данни на  УНИЦЕФ  всяко 2 дете до 18 г. е преживяло някаква форма на насилие – в повечето случаи емоционално.