0

К ирил Петков, Джулиана Гани, ваксина, COVID и мерки са сред най-честите търсения в Google в България през 2021 г., сочат данни на световната компания. Класацията е оглавена от Кирил Петков  потенциалният премиер на следващия редовен кабинет в България. От Google отбелязват, че най-търсените личности оформят нестандартен профил на интересите на нацията. На второ място е Джулиана Гани, а на трето Николай Василев, който беше посочен като потенциален премиер след вторите парламентарни избори у нас от квотата на  "Има такъв народ". Челната десетка се завършва от Бойко Рашков.

През последната година в Google сме търсили повече здравна информация. Сред уникалните търсения за годината са ваксините за коронавирус, зеленият сертификат, противоепидемичните мерки, както и въпроси от сорта на как се прави антигенен тест. Българинът е търсил също как да се предпази от COVID-19. Освен това сме се интересували в Google за изборните резултати през 2021 г., за преброяването и най-непознати за българите се оказват "Демократична България". 

В България и Турция сред най-търсените филми и сериали е новият корейски сериал Squid Game, а филмите на Марвел са най-търсените в света. Алек Болдуин е в топ класацията в света, вероятно заради стрелбата, убила кинооператорка на снимачна площадка в Ню Мексико. Най-търсената песен в света е на Olivia Rodrigo - drivers license. Европейското първенство по футбол 2020 също е сред най-търсените в света.