0

Д нес е един прекрасен ден, защото преди около час видяхме едни хора, които с поведението си в национален ефир доказаха, че са предатели. Един куп лъжи без нито един факт. Подложени сме на изключителен натиск от мутри. Мутрата Радостин Василев използва 1 час, за да говори лъжи. Това обявиха от ИТН в отговор на нападките на отцепилите се от редиците на партията на Слави Трифонов.

И пуснаха запис, в който според твърденията им се чува гласа на досегашния спортен министър. Той убеждава по телефона депутатката Христинка Иванова да напусне ИТН и да се присъедини към "люспите". В отговор на отказа й пък, той й спуска заповед да си подаде оставката в парламента. "Щом си категорична, че не искаш ще изпратя утре да дойдат хора при теб да си подадеш молбата за напускане на НС. Ще видиш, че ще го направиш", казва мъжът.

Самата Иванова призна, че е заплашвана и друг път от Василев. Записът, в който депутатката е притискана щял да отиде в прокуратурата. А Тошко Йорданов констатира: "Голям мъж-да заплашва жена". И намеквайки за задкулисна договорка с ПП и Кирил Петков зададе въпроса кога са получили петимата отцепници катарзис. Когато партията на Трифонов реши да напусне коалицията, побърза да даде отговора той. "Това са хора, алчни за власт. Наредиха се до Бареков", възмути се Йорданов.

От ИТН бяха категорични, че Василев има мръсни пари в джоба си и е продукт на авторитарното управление на на един-министър председател, визирайки Кирил Петков, който подкрепи отцепниците.

Тъй като Василев и хората му заговориха по-рано за детектор на лъжата, Станиослав Балабанов от своя страна призова премиерът Кирил Петков да се яви в Народното събрание и пред полиграф там да каже негов ли е почека на бележката, която стана публично достояние преди няколко дни. Самият Балабанов твърди, че тя е написана собственоръчно от премиера Петков, като по неговите думи на нея е представен план за евроинтеграцията на Северна Македония.

"Всички да видят кой е предателят и как излеждат предателите", настоя Балабанов. То увери, че тепърва ще излизат скандални информации на управлението на Петков. "Колкото повече ги търпим, толкова по-вредни стават", отсече той, визирайки управляващите, които определи като "мутри".