0

П рокурорската колегия на ВСС избра единодушно с 9 гласа "за"  Ивайло Ангелов за административен ръководител на Апелативната специализирана прокуратура. 

Ангелов е началник на специализирания отдел в Националната следствена служба и дългогодишен бивш прокурор на различни длъжности.

Прокурорската колегия на ВСС избра единодушно с 9 гласа "за"  Ивайло Ангелов за административен ръководител на Апелативната специализирана прокуратура. 

Ангелов е началник на специализирания отдел в Националната следствена служба и дългогодишен бивш прокурор на различни длъжности.

В представянето на концепцията си пред кадровиците на Темида той заяви, че ако бъде избран, ще работи за ускоряване на разследванията, който са започнати преди повече от година и на такива, при които има наложени тежки мерки за неотклонение. Ангелов отчете, че спецпрокуратурата и апелативната спецпрокуратура имат немалък процент върнати от съда обвинителни актове поради допуснати неточности и предположи, че това е заради голямата натовареност - миналата година са наблюдавани около 2000 досъдебни производства. 

Той обяви, че не се страхува за съдбата на спецправосъдието и че според него то трябва да продължи да съществува.

"Със сигурност ще ви бъде интересно и трудно", коментира главният прокурор Иван Гешев.

От 2018 г. Апелативната спецпрокуратура няма титуляр за административен ръководител.