0

В ластта ще обвърже отпускането на средства за общините, които имат затрудненията с посрещането на част от разходите си -  осветлението и плащането на сметките за ток, с потенциални проверки от АДФИ до колко местните власти харчат прозрачно съществуващите си бюджети. Това стана ясно от думите на премиера Кирил Петков в началото на заседанието на МС.

Властта ще обвърже отпускането на средства за общините, които имат затрудненията с посрещането на част от разходите си -  осветлението и плащането на сметките за ток, с потенциални проверки от АДФИ до колко местните власти харчат прозрачно съществуващите си бюджети. Това стана ясно от думите на премиера Кирил Петков в началото на заседанието на МС.

Петков поясни, че в оперативното заседание на кабинета ще обсъдят високите цените на тока и газа и как да работят за решаването на проблемите за общините, които затруднения. Премиерът изтъкна, че от една страна част от общините нямат средства за критични неща, а от друга - има непрозрачно харчене по други пера и даде пример със Столична община и казуса с поръчката за уличното осветление.

Петков ще чака и доклад от МВР-министъра за напредъка по разследването към "Булгаргаз", където по думите му явно има сериозни нарушения, иначе нямало да има такива високи цени на газа. Само преди дни цялото ръководство на държавното дружество бе сменено. По думите на Петков искат да са сигурни, че занапред за всеки, който прави грешки - волно или неволно, ще има последствия и няма да се взимат решения, които накрая да плаща потребителят.

Военният министър Стефан Янев пък ще им даде последни новини около напрежението НАТО-Русия и казуса с Украйна.

МВнР пък ще каже какви ще са точните ни политики следващите 6 месеца в рамките на френското председателство.