П ремиерът Кирил Петков ще посети Скопие на 18 януари, съобщиха от Дондуков 1. Повод за посещението в Северна Македония е 30-годишнината от признаването независимата македонска държава от България.

Премиерът Кирил Петков ще посети Скопие на 18 януари, съобщиха от Дондуков 1. Повод за посещението в Северна Македония е 30-годишнината от признаването независимата македонска държава от България.

Петков ще бъде придружен от двама министри - на външните работи Теодора Генчовка и на транспорта Николай Събев. От МС уточняват, че посещението ще бележи ново начало в развитието на двустранните отношения между България и Северна Македония и ще очертае следващите стъпки, които двете правителства ще предприемат за решаване на отворените двустранни въпроси.

„Трябва да променим разбирането за това какво всъщност значи Република Северна Македония да преговаря с ЕС и в бъдеще да бъде част от него. Нека да говорим за всички ползи, които и ние и Република Северна Македония ще имаме от този процес.“, заяви Петков.