0

О творена покана за участие в творческа лаборатория под наслов“Поетите на Стара Загора“ обяви държавният куклен театър в Града на липите, като „ръкавицата е хвърлена“ към режисьори  и артисти от цялата страна.

Отворена покана за участие в творческа лаборатория под наслов“Поетите на Стара Загора“ обяви държавният куклен театър в Града на липите, като „ръкавицата е хвърлена“ към режисьори  и артисти от цялата страна.

Лабораторията ще бъде с художествен ръководител Веселка Кунчева, ментори в областта на сценографията и вокалната педагогика са Мариета Голомехова и Милен Апостолов. Те очакват до 1 май да получат  проектите с имената на поетите и техни произведения, по които да се работи. Същият срок важи  и за актьорите, които биха искали да участват в уоркшопа и са готови да се явят на кастинг.

Направена е уговорката, че ще бъдат подбрани 4 екипа и 20 актьори без значение дали са куклени или драматични, възможност имат и студенти от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“.Инициативата е съвместно със сдружение „Пиеро“ и с финансовата подкрепа на община Стара Загора. Планирано е лабораторията да се проведе от 21 юли до 3 август т.г. в ДКТ –Стара Загора.Предходният експеримент беше през 2020 година по романа „Майстора и Маргарита“ на Михаил Булгаков, тогава специални гости в него бяха Милица Гладнишка и Николай Николов-Никеца, а хореографията бе дело на Стефан Витанов.