0

К ръговата диета е интензивна техника за отслабване. Ефективността й се базира на последователно хранене, способността за лека промяна на менюто и оптимални почивки между храненията. Този режим за отслабване бе лансиран преди повече от 10 години и оттогава помага на огромен брой хора с наднормено тегло да отслабнат. Какви са правилата, които трябва да спазвате?

На първо място трябва да редувате консумацията на твърди храни и течности. За да се намали рискът от отлагане на мазнини, както и да се нормализира храносмилането, е необходимо ясно да се раздели приемът на твърди и течни продукти. Никога не пийте течности по време на хранене. Това може да направите два часа след като сте яли твърда храна. Правилото е важно да се спазва, за да не се пречи на храносмилателните процеси. Освен това храненето на всеки два часа значително ускорява метаболизма, в резултат на което калориите не се съхраняват в тялото като мазнини.

Кръговата диета предлага следната последователност на хранене (на интервали от два часа): зърнена каша – вода с резен лайм – извара с ниско съдържание на мазнини – ягодов сок – зеленчуци и плодове – пилешки бульон. Можете сами да изберете първото хранене, но след това трябва да се придвижвате по веригата. Например, ако сте избрали зеленчуци и плодове за закуска, тогава трябва да пиете пилешки бульон след това. Продължавате със зърнени храни, след това пиете вода с лайм и т.н.

При този вид кръгова диета за отслабване зърнената каша се консумира преди пиенето на вода със сок от лайм. Така фибрите, които се съдържат в кашата, набъбват под действието на водата, което ви дава чувство на ситост. В допълнение кашата подхранва организма с витамини от група В и почиства храносмилателния тракт, а водата с лайм е източник на витамин С.

Следва прием на извара с ниско съдържание на мазнини, която насища организма с висококачествен млечен протеин и калций. В допълнение този продукт обвива стените на стомаха и намалява глада.

След извара трябва да пиете ягодов сок. Можете да го приготвите много лесно: добавете няколко супени лъжици конфитюр от сладко в топла вода. Такава напитка помага за прочистване на храносмилателния тракт. След плодовата напитка е необходимо да ядете зеленчуци и плодове. В резултат на това храносмилането на плодовата, зеленчукова и ягодова маса става по-ефективно.

Пилешкият бульон следва зеленчуците и предшества зърнените каши. Този продукт не претоварва храносмилателната система, а само леко я активира, подготвяйки я за приема на зърнената каша.

От различните диети тази се счита за една от най-ефективните. Освен това практически няма общи противопоказания. Хората с хронични заболявания обаче трябва да се консултират с лекар, преди да се подложат на такъв хранителен режим.

Всъщност кръговата диета е част от популярната нисковъглехидратна диета. Тя е създадена, за да решим проблемите със забавянето на метаболизма. Както и адаптацията към калорийния прием по време на дефицит. Ако трябва да обобщим, просто трябва да се придържаме към нисковъглехидратни храни 6 дни. През тях приемаме между 70 и 100 грама сложни въглехидрати - овесени ядки, кафяв ориз, пълнозърнест хляб, сладки картофи. На седмия ден увеличавате много въглехидратите. Между 300 и 500 грама. Целта е организмът ни да бъде изправен пред екстремна ситуация. В нея енергията, която употребяваме, искаме да бъде набавена основно от мазнините.