0

И зчисленията показват, че не трябва допускаме виолетов цвят на картата за разпространение на коронавируса. Тогава няма да има тотален локдаун. Вероятността да няма е много голяма. Много малка е опцията да има. Но да я направим нула, трябва да си помогнем сами - да спазваме мерките и да не влизаме в болниците".

Изчисленията показват, че не трябва допускаме виолетов цвят на картата за разпространение на коронавируса. Тогава няма да има тотален локдаун. Вероятността да няма е много голяма. Много малка е опцията да има. Но да я направим нула, трябва да си помогнем сами - да спазваме мерките и да не влизаме в болниците".

Това каза математикът проф.Николай Витанов в ефира на Би Ти Ви.

"Ние всички можем да отменим апокалипсиса. Това е целта на играта, поне от моя гледан точка", добави експертът.
„На 19 март ще си говорим за това дали ще се случи прогнозата ми за над 1 млн. заразени и повече от 33 000 починали. А тя ще се изпълни и в това не трябва да се съмнявате", каза още той.


Специалистът коментира и казаното от премиера Кирил Петков днес, че зеленият сертификат ще отпадне при 60% ваксинирани, вместо досега лансираните 70 на сто.

"Процесът на имунизация няма да спре с достигането на тези 60%. Докато практически сертификатът се отмени ще мине време, държавата е голяма машина и имунизираните ще станат 70%“, обясни проф.Витанов.