0

М ладежите на ВМРО планира мирна демонстрация пред резиденция Бояна" утре сутрин, къде ще се провежда съвместното заседание на правителствата на Северна Македония и България.

Младежите на ВМРО планира мирна демонстрация пред резиденция Бояна" утре сутрин, къде ще се провежда съвместното заседание на правителствата на Северна Македония и България.

Настояват за среща с българския и македонския премиер, за да ги запознаят с общата ни история и литература, се казва в писмо, адресирано до Кирил Петков, Димитър Ковачевски и Стево Пендаровски, от Националния младежки комитет на ВМРО.

В писмото ръководството на младите войводи отправя апел към министър-председателя на България, министър-председателя и президента на РС Македония, с настояване да ги приемат в Министерски съвет на България, за да им подарят книги на исторически български автори.

ВМРО подчертават, че винаги са били в подкрепа на единността и съдружието в отношенията между Република България и Република Северна Македония. Те приветстват срещата в София и се надяват декларираното на думи желание за намиране на решение да срещне своята реализация. Именно затова и настояват за спазване на договора за добросъседство, почитане на общата история до 1944 г. и най-вече за спазване на правата на хората с българско самосъзнание от другата страна на границата.