0

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" си стиснаха ръцете за бъдещо управление на страната. По-рано това направиха и от БСП.

Кандидатът за премиер от ПП Асен Василев обяви, че двете партии има ясна визия и приоритети, а следващата седмица ще бъде изготвена и програма.

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов обяви, че са потвърдели подкрепата си за "Продължаваме промяната". "За нас е важно страната да се стабилизира, да бъде излъчено управление и това да стане с първия мандат", коментира той.

По думите му трябва да се избегнат предсрочни избори. "Излизам от тази среща с оптимизъм. Тласкането на страната към избори е безотговорно", заяви Иванов.

Той благодари на Кирил Петков за свършеното през последните шест месеца.

Иванов описа и темите, които те са добавили като приоритетни в програмата, която ще се състави: "Възприемайки приоритетите,  обявени вчера от Кирил Петков и днес с колегите от БСП в социалната сфера, ние добавяме конституционна  реформа – тема, за която трябва да се търсят широки национални съгласия, енергийната независимост, Шенген и Еврозоната. Също така модернизиране на българските въоръжение сили и укрепване на Сектор „Сигурност”. Много важни са темите за образованието, културните политики и демографията като самостоятелен акцент в дейността на правителството".

Василев заключи, че ще продължат разговори с отцепилите се депутати от "Има такъв народ".