0

Т рима души са загинали на място при челен сблъсък по пътя между селата Средец и Тракия по пътя от Стара Загора към Димитровград, а други шестима са с тежки наранявания, съобщиха за "Телеграф" от Областната дирекция на полицията. 

Тежкият пътен инцидент е възникнал между лек автомобил, управляван от 45-годишен мъж и миниван, управляван от 38-годишен мъж. Катастрофата става около 11,24 часа при опит на водач с миниван „Сеат Алхамбра“ с транзитни номера да направи обратен завой. В хода на маневрата минивана се забил движещият се в същата посока лек автомобил Ауди със сливенска регистрация. От удара двете пътни превозни средства са изхвърчали извън пътя. 

На място са загинали водачът на минивана и две жени, пътували в колата. 

Близо час продължи разрязването на огънатите ламарини, за да бъдат извадени пострадалите. Ранените са общо шест човека - двама мъже и две жени, пътували в минивана, водачът и пътник в лекия автомобил.

Ранените са извозени с линейки на ЦСМП – Стара Загора до УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, където са хоспитализирани с различни по вид и тежест наранявания, предаде репортер на "Телеграф" от мястото на тежкия сблъсък.

Водачът на лекия автомобил е тестван за употреба на алкохол, отчетен е нулев резултат.

Пътят между Средец и Тракия е затворен, движението в двете посоки се осъществява през с. Опан. На място има полицейски екипи.

Работата по изясняване на причините и условията, довели до настъпването на тежкото произшествие, продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Извършва се оглед на местопроизшествие, предстоят разпити на свидетели - очевидци и изготвянето на множество експертизи, уточни окръжният прокурор Дичо Атанасов. Сред оказалите първа помощ на пострадалите е бил и кметът на община Опан Генчо Колев.

БГНЕС

БГНЕС

БГНЕС