0

П очернени родители и близки на деца, загинали в катастрофи по пътищата на България, зоват родни звезди да се включат в борбата за спиране войната по пътищата. В пост във Фейсбук от новоучреденото сдружение „Ангели на пътя“ излязоха с призив към различни спортисти, актьори и режисьори да ги подкрепят. 

Призив 

„Молим известни личности като Маги Халваджиян, Алекс Алексиев, Димитър Бербатов, Влади Въргала, Саня Армутлиева и куп други "известни" личности да подкрепят тези родители в борбата им, нито едно дете да не умира премазано на пътя с пълното съзнание, че умира по този начин само, без да може да прегърне майка си и тя да му помогне“, призовават от сдружението в поста си. Те съобщават, че през последните дни тяхната тъжна общност се е увеличила с още две почернени семейства. „Толкова гняв и безсилие ни обзе. Родители, братя и сестри, баби и дядовци, които живеят с такава болка, че повечето от тях получават много тежки заболявания и умират в мъката си по отнетите им деца. И ние се молим на всички политически партии, министри и институции да седнем и този ад по пътищата на България да спрем“, призовават от „Ангели на пътя“.

Мълчание 

От сдружението пишат, че се чувстват излъгани заради неспазено обещание за среща с лидерите на парламентарно представените партии, „за да може нещо да спре тези пияни, надрусани джигити да не премажат поредното невинно дете“. Припомнят молбите към ръководството на прокуратурата, както и към редица други институции. 

„Писахме на ВКС, Министерството на правосъдието, съдебната система, съюза на автотехниците за експертизи, на които чакаме по три години, на журналисти, за да ни помогнат да се даде гласност на всички тези проблеми и лъжи от всички тези горе изброени. И знаете ли, всички мълчат, дори не си правят труда да отговорят. И всеки ден едни родители изпитват такава непоносима болка, молят само никой никога повече да не изпитва тяхната болка. Тези всички деца, които за вас са само статистика, имат имена, години и мечти, които никога няма да могат да реализират“, завършва постът на „Ангели на пътя“.