0

К уриерът тази година звъни след Коледа. Доставките идват с над две седмици закъснение в центъра на София, показа проучване на „Телеграф“.

Пусната товарителница от 14 декември за кооперация на столичния булевард „Евлоги и Христо Георгиеви“ ще пристигне при клиента на 29 декември, разказаха от онлайн магазин за „Телеграф“.

Бавно

Изключително бавно пристигат всякакви пратки от различни търговци, заявени до адрес на клиента в центъра на София.

Актьори стават куриери на учебници

Няма значение и от теглото и вида на пакета – чакането е около 15 дни.

„Куриерската фирма работи в цялата страна, имаме договор за сътрудничество с нея, но въпреки това няма ресурс да обработи и достави пратките за ден или два, каквато е практиката по принцип“ , разказаха оператори на онлайн магазин.

Друг проблем според потребители, освен голямото чакане, е и че някои куриери звънят и затварят веднага, за да няма време клиентът да вдигне. Така отчитат, че са се обадили, но не е имало човек на адреса и по този начин спестяват от времето си, недоставяйки стоката.

Неудобство

По думите на търговците единствената опция потребителят, който живее в центъра на столицата, да си получи стоката по-рано, е тя да се изпрати до офис до поискване. Проблем се оказва, когато пакетът е по- тежък и клиентът трябва да го носи пеш на ръка.

„Хората се изнервят и разочароват, но в случая вина няма самият продавач. Всичко зависи от куриерската фирма“ , обясниха от бранша.

И изтъкнаха, че за сравнение пратките от чужбина идват много по-бързо, отколкото ако са заявени от София за центъра на София.

Пестим 24 часа с куриер на морето

Най-далечната дестинация, от която правим доставки, е Ирландия, разказаха от транспортна компания.

Пратката оттам идва за между 7 и 10 календарни дни, без значение дали има празници и почивни дни.

Доставките от Германия, Франция, Австрия се реализират до 3 - максимум 4 календарни дни, тръгват в петък и в понеделник са в България, изтъкнаха от транспортна фирма.