0

А ко Делян Пеевски и Кирил Петков решат да направят правителство, ние ще бъдем една нелоша опозиция. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод думите на премиера в оставка Николай Денков, че Пеевски е "най-голямото зло за България". 

"Не давам оценка на казанато от Денков, но помня, когато дойдоха миньорите в парламента да ги бият, той се сгуши зад Пеевски. Помня много срещи, в които не се разглежда такова зло", посочи Борисов. 

"Не знам как ще говорим с ПП-ДБ след изборите. Затова пак ще повторя хронологията. След като отидоха с Мария Габриел при президента, една седмица по-късно Рая Назарян показа подписаното от нас споразумение. След това водихме преговори, в които за 4 министри имаше спор от наша страна – Йоловски, Василев Тагарев и Румен Радев. Вчера показах на Лорер SMS от Асен Василев, в който ми каза, че е на линия да говорим. Той дойде. Пред мен стоеше листа с министрите. Дебело подчертах, че Асен Василев остава. На Йоловски му сложих въпрос, да изберем друг министър. Собственоръчно на мястото на Христо Гаджев написах Тагарев, на мястото на Жечо Станков написах Румен Радев. Ако отговорът за това правителство е "да", как ще се разправям с ГЕРБ е моята работа. Отговорът беше, че искат Калин Стоянов да бъде махнат. След това имаше две срещи на Габриел с Денков, на които казахме, че не отстъпваме нито за Ивелина Дундакова, нито за Румяна Бачварова. Заради един министър отидохме на избори", подчерта Борисов. 

"Аз съм подкрепял 9 месеца това, което е предлагал Христо Иванов и съм му имал доверие. Той каза, че иска да отиде в ЕНП. Искам да му кажа, че принадлежността към едно от европейските семейства изисква да водиш и такава политика", допълни лидерът на ГЕРБ. 

Борисов каза дали е готов за избори, колко пъти са се срещали с ПП-ДБ през последните месеци и влиза ли у нас още руски газ

Борисов коментира и подадената оставка на главният секретар на МВР Живко Коцев. "Винаги е имал моята подкрепа. Ген. Атанасов го предложи, съгласихме се веднага", каза той.

На въпрос дали е проблем, че Пеевски е санкциониран от САЩ и Великобритания за корупция, Борисов заяви, че за ндего било проблем, че санкционирали Владислав Горанов.