1

А ко на осми март сме се разбрали, ще вървим напред, ако не - отиваме на избори, категорично заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента във връзка с коалиционното споразумение между партията му и ПП-ДБ.

"Имаме да доказваме на ПП-ДБ как се избират независими органи, през годините така са избирани, между всички парламентарни партии в парламента. Наблюдавам ги колегите - те вече са в предизборна кампания. Европа работи с коалиционни споразумения, не със сглобки", посочи той.

НА КЪСА КАИШКА: ГЕРБ: Няма споразумение – няма правителство! (ВИДЕО)

"Ще проявим хладнокръвие и ще извървим целия път, който европейските солидни системи партии извървяват. На 5-ти ще представя на партията коалиционното споразумение, на 6-ти ще го дам на колегите от ПП-ДБ да го четат. На 8-ми Денков и Габриел ще са привършили оценките на министрите и ако искат да разговаряме за коалиционно управление за целия мандат, по всички теми, ще има време да го коментират и съответно, ако сме се разбрали ще вървим напред, ако не - гласуваме оставката на Денков и кабинета - отиваме на избори", подчерта Борисов.

"Ще се опитаме да преглътнем предизборната им кампания и квалификациите, защото ако си отворим устата ще стане доста грозно", каза той.

ИНТРИГАТА СЕ ЗАПЛИТА: Денков отхвърли коалиционното споразумение на ГЕРБ

На въпрос дали е доволен от работата на регулаторите в момента Борисов отговори, че независимите регулатори работят най-добре когато кметовете и министрите са си свършили работата.

"КЕВР определя цената на водата, цената на тока, на газа и ако съотвеният ресорен министър не си е свършил работата независимият регулатор качва цената. Затова първо кметовете и министрите трябва да си вършат работата", посочи Борисов.