0

П арламентът ще излезе във ваканция преди изборите, обяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Дотогава има празници, така че виждам още 2-3 седмици да работи”, посочи той.

БОРИСОВ: Не съм се бъркал в кабинета на Главчев

Лидерът на ГЕРБ се определи като твърд привърженик на машинното гласуване и ще направи всичко възможно те да останат.

Борисов отново засегна казуса с похарчените милиарди, за които сигнализира. В сряда той заяви, че през последните дни са похарчени няколко милиарда и се оказва, че в държавата има под 2 млрд. лева и това е наследството. "Подвели са ни, че имаме 9 милиарда, а те са 6 милиарда", каза той тогава.

Борисов за служебното правителство: Доминира кабинетът „Денков-Габриел“ (ВИДЕО)

"Със съжаление го казвам много неправомерно, неправилно бяха похарчени много пари, неотчитайки доклада на Международния валутен фонд, на призивите на некоалицията да се харчи разумно", каза Борисов.

Той заяви, че приходните агенции са останали да работят, за да няма оправдание, че по думите му, някой им е пречил. "Винаги рано или късно истината излиза наяве", посочи той.

БОРИСОВ: Проблемите във финансовото министерство са изключително сериозни

"Някой път с прискърбие установяваме какво е правено, години се забавиха в развитие на България", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира и казуса с освободения главен секретар на МВР Живко Коцев. "Аз подкрепях Живко Коцев, нали знаете, заради Атанас Атанасов помоли и сега просто вече ще се пазя и да кажа "подкрепям", защото когато предлагат други и само подкрепяш - важи и за колегите същото", каза той.