0

С ъс законопроекта за КПКОНПИ „Продължаваме промяната“ са търсили повод да счупят и последното работещо Народно събрание. Това е бил прочитът на ГЕРБ за случващото се на политическата сцена у нас, заяви лидерът на партията Бойко Борисов.

„Атентат срещу демокрацията ангажимент, поет при избирателите, да се приеме смесено гласуване - може ли това да е атентат срещу демокрацията“, добави Борисов.

Той беше категоричен, че ако законопроектът влезе в пленарна зала ГЕРБ и СДС ще го оттеглят. И допълни, че район „Чужбина“ и Обществения съвет към ЦИК ще останат.

Лидерът на спечелилата последните парламентарни избори партия призова депутатите да върнат правилото за необходимите 40 подписа за отваряне на изборна секция в чужбина.

"Апокалипсисът след Кирил и Асен е непоправим, знаят го и от "Демократична България". Ние от хартиената бюлетина няма да се откажем, няма да се откажем и от машинното гласуване. Затова призовах преди седмици да се въведат машини от САЩ, Франция, а не на машините на Мадуро", изтъкна лидерът на ГЕРБ.

„Целта е да покрият поразиите, които направиха. Ние победихме по техните правила, с техните вътрешни министри, с техните машини и флашки. Ние сме последните, които се плашим. Ние ги въведохме", категоричен беше Борисов.

Според него решението да не се влиза в пленарна зала не е отговорно. Борисов отново увери, че ГЕРБ няам да се откажат от хартиената бюлетина, тъй като това е един от ангажиментите, които партията е поела към избирателите си.

"Вчера (в четвъртък б.р.)  в Стокхолм арбитражът, за което Добрев предупреждава от месеци, прие и осъди Финландия за 300 млн. евро по договора за Газпром. Ако същия съд или подобен отсъди за България, ние ще трябва да платим над 2 млрд. лева. Без парламент от кой бюджет ще извадят тези пари", коментира още Борисов.