0

Д нес е ден, в който трябва да се обединим, всички да празнуваме Националния празник и да говорим за това, което ни обединява, заяви министър-председателят Николай Денков в своето изявление по повод 3 март.

Денков участва в официалната церемония по издигане на българското знаме в София.

Хиляди родолюбци изкачиха Шипка, двама се сгодиха! (СНИМКИ+ВИДЕО)

На въпрос какво би отговорил, ако има атаки по повод това, че точно той е искал смяна на Националния празник Денков коментира, че днес не било ден за атака, а за празнуване. 

По темата за предстоящата ротация той заяви, че очакват документа на ГЕРБ-СДС и след това ще коментират.

Церемония по издигането на националното знаме по повод 3 март, на който честваме 146-ата годишнина от Освобождението на България, се състоя пред Паметника на Незнайния воин в София.

Присъстваха министър-председателят Николай Денков, вицепремиерът Мария Габриел, министри от кабинета, кметът на София Васил Терзиев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, представители на дипломатически мисии, на вероизповеданията у нас, граждани. Сред присъстващите на церемонията бяха и представители на политически сили. 

При изпълнението на националния химн от Гвардейския представителен духов оркестър беше произведен салют от двайсет артилерийски залпа.

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел отдадоха почит пред паметта на загиналите за свободата на България.

Желязков: Празнуваме реализацията на националния идеал

В церемонията участваха представителни формирования на Националната гвардейска част.

По-късно днес предстои тържествена смяна на почетния гвардейски караул пред сградата на президентската институция.

От 18:30 ч. на площад „Народно събрание“ ще се състои тържествена проверка. В нея ще участват Гвардейският представителен духов оркестър и представителни блокове от състава на Националната гвардейска част, както и военнослужещи от Съвместното командване на силите.