0

Е дин от най-добрите ни звукорежисьори в киното, който е работил по филма „Като за последно“ с Мария Бакалова, ще дадем за новия сръбски филм „Юго Флорида“, обяви пред „Телеграф“ продуцентът Катя Тричкова.

Фондът на Съвета на Европа „Евроимаж“ обяви, че ще подкрепи финансово три копродукции - €116 000 за „Мама“ на сърбина Никола Лежич с БГ продуцент Никола Мутафчиев, €176 000 за „Стъкленото море“ на гръцкия режисьор Алексис Алексиу с БГ продуцент Ваня Райнова и €105 000 за „Юго Флорида“ на сърбина Владимир Таджич с БГ продуцент Катя Тричкова.

Слава

„Снимките на „Юго Флорида“ ще бъдат основно в Сърбия, но планираме да изпратим български екип по звук и грим. Звукорежисьорът Момчил Божков вече е работил по една сръбска копродукция - „Как се научих да летя“, а от българските заглавия са „Летовници“, „Чичо Коледа“ и „Като за последно“ на Ивайло Пенчев, „Ирина“ на Надя Косева и много други“, разказа Катя Тричкова. Тя е говорила и с гримьорката Бистра Кечеджиева-Кунчева и се надява графикът да й позволи да се включи и в „Юго Флорида“. Бистра също има забележителен списък от заглавия, по които е работила - „Уроците на Блага“ на Стефан Командарев, който в момента жъне успехи на кинофестивала в Карлови Вари, „Майка“ на Зорница София, „φ1.618“ на Теодор Ушев, „Слава“ и „Бащата“ на Кристина Грозева и Петър Вълчанов, „Страх“ на Ивайло Христов, „Петя на моята Петя“ на Александър Косев, „Жажда“ на Светла Цоцоркова.

Биг Брадър

Сюжетът на „Юго Флорида“ разказва за живота на редактор на риалити шоуто „Биг Брадър“. „Сценарият много ме впечатли със своята простота, която разказва за едни сложни отношения между баща и син. На повърхността уж нищо не се случва, а всъщност стават толкова много неща, което си е голямо майсторство, а на всичкото отгоре поднесено с невероятно чувство за хумор“, разкри Катя Тричкова. Бащата открива, че е неизлечимо болен и пожелава за пръв път в живота си да се изповяда в манастир. Докато пътуват по магистралата с колата „Юго Флорида“, която навремето е трябвало да конкурира американските шевролети, синът Зоран преоткрива, че не е много по-различен от баща си. Режисьорът Владимир Таджич вече завършва поредния си голям сериал и всеки момент ще започне кастинг за филма, а снимките ще са през ноември в Белград и Младеновац. „Постпродукцията също ще бъде в България. Самите продуценти от сръбска страна поискали това да стане в „Доли медия студио“, защото вече са работили с Добромир Чочов в „Как се научих да летя“ и са много доволни“, добави още Тричкова.