0

П рез следващите два дни ще има променлива облачност, по-често значителна в четвъртък, 9 март. Възможни са само изолирани превалявания. Вятърът ще е от запад-югозапад, предимно умерен, в Дунавската равнина и Източна България временно силен. Затоплянето ще продължи и в четвъртък максималните температури ще са между 18 и 23 градуса, се посочва в седмичната прогноза за времето у нас от 8 до 13 март на Националния институт по метеорология и хидрология, цитирана от БТА.

Сутринта на 9 март, четвъртък, в отделни котловини в Западна България минималните температури ще са все още около 0 градуса, а в останалите райони - между 2 и 7 градуса.

В петък и в събота ще остане топло и доста ветровито. В Източна България югозападният вятър ще бъде силен, а в Дунавската равнина през първия ден за кратко ще се смени със северозападен. Облачността ще е променлива, по-често значителна в събота, когато се повишава вероятността за валежи.

В неделя ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, на места в югоизточните райони значителни. С обръщане на вятъра от северозапад, в началото на следващата седмица в източната половина от страната от изток-североизток, ще нахлува сравнително студен въздух. Дневните температури ще се понижат с 5-6 градуса, а от запад валежите ще спират.