0

"Откъде знае президентът как са строени магистралите, като не е построил нищо? Приветствам това, което е направило правителството. България и българите са на ядрената карта на Европа". Това заяви. Това заяви във Варна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се включи в задочния спор между президент и премиер.

По-рано държавният глава Румен Радев коментира решението на правителството да започне процедурите по изграждане на две нови мощности на площадката на АЕЦ "Козлодуй". Радев стигна до заключението, че блоковете в атомната централа ще се строят на тъмно, както магистралите.  

РАДЕВ СКОЧИ НА ДЕНКОВ ЗА ЕНЕРГЕТИКАТА: Явно АЕЦ-ът ще се изгражда като магистралите – на тъмно

"Трябва да се направи отделна строителна компания, която да обслужва целия този процес – това е милиарден проект. Той е в БЕХ, на светло, избран от правителството. Това продължава да държи България и българите на ядрената карта на Европа, каза още Борисов.

"Президентът върна Закона за енергетиката. Ние спазваме закона и не виждам защо в петък да не бъде отхвърлено ветото. Този закон е важен за плащанията по Плана за възстановяване и в него има ясно оформен материал, според който от вторник "Лукйол" ще започне да плаща 70-те стотинки, за които ви говорим от година и половина. Бензинът и нафтата за българите трябва да бъдат по-евтини. Не помните ли, че карахте за 4 лева на литър, Асен Василев тогава обвиняваше Младежкия ГЕРБ, че е вдигнал цените. Вие нямате ли памет", попита Борисов журналистите.