0

К онстатирани са финансови нарушения в „Пирогов". Лечебното заведение е в лошо финансово състояние. Това съобщи министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков.

„Има злоупотреби в самата болница. Аз имам одитен доклад, който съм представил на премиера, на проф. Ангелов, и съм дотук", заяви здравният министър. Той уточни, че има нарушения, които са забелязани в одитния доклад, изготвен от инспектората на здравното министерство, като предстоят и други проверки.

„Аз повече няма да казвам, защото очаквам и прокурорски проверки", каза още Хинков, като поясни, че има нарушения на правилата за добър мениджмънт и финансова дисциплина, съобщи NOVA.

Министърът на здравеопазването подчерта, че ще разговаря с директора на „Пирогов" във връзка с този одитен доклад и за цялостното състояние на болницата, което определи като "плачевно".

„Има допълнителни консултации, които трябва да проведа и след тях ще взема окончателно решение", добави той и отбеляза, че одитът е приключил преди повече от месец.

На въпрос разговарял ли е преди това с директора на „Пирогов", Хинков отговори: „Аз съм разговарял по други теми. Специално за този одит не съм, но смятам да го направя".

Попитан дали ще смени директора на болницата, министърът на здравеопазването каза: „Изглежда не. Повече не мога да кажа".