0

Д оговор между фирмата с флекса и дружество за извозване на отпадъци издаде, че разпарчатосаните фигури на войника, работника и майката с детето от Паметника на Съветската армия са били подготвени за изхвърляне на сметище за строителни отпадъци в столичния квартал “Враждебна”. 

ГАВРА: Депутати яли торта с отрязаната глава на момченцето от МОЧА (СНИМКИ)

Договорът за извозването е сключен на 12.12.2023 г., а самите действия по изхвърлянето на елементите от монумента е трябвало да започне през нощта на 14 срещу 15 декември, става ясно от разпореждане на Административен съд - София град, с което се спира демонтажа.

СЛЕД ФЛЕКСА ИДВА КАНГОТО: Къртят бетона на МОЧА, за да извадят краката на солдата!

“По делото са представени и договор от 12.12.2023г. между „Кран Комерс“ ЕООД и „Софинвест“ ЕАД с предмет приемане на строителни отпадъци, направление 14/15.12.2023г. за превоз на отпадъци от обекта „Демонтаж на бронзови фигури и барелефи от „Паметник на Съветската армия““ до площадка – депо „В.“, решение на „Кран Комерс“ ЕООД за извършване на дейност по Закона за управление на отпадъците, предписание за опазване на зелените площи СЕК-ВК66-547 от Директора на дирекция „Зелени системи“, протокол за определяне на маршрут на движение на извънгабаритно превозно средство и разрешително за движението му”, се посочва в разпореждането на АССГ, публикувано официално на сайта на институцията. 

АССГ