0

Б лаготворителна кауза събра националния състезател по тенис Димитър Кузманов и журналистката на „Tелеграф“ и ководещ в предаването „Нa кафе“ по NOVA Елизабет Методиева. Двамата ще помагат на деца в неравностойно положение с асоциация „Заедно можем“. 

Инициатива

Сдружението ще обърне специално внимание на будни деца с ограничени финансови възможности да постигат мечтите си и да развиват талантите си, като инициативата им вече има и своя първа успешно проведена кауза. С помощта на фирми - партньори на асоциацията, Елизабет и Димитър осигуриха на абитуриента Илия от Пловдив всичко, което му беше нужно за бала, за да може дванайсетокласникът да отпразнува заедно със съучениците си завършването.

Елизабет Методиева и Димитър Кузманов.

 Елизабет Методиева и Димитър Кузманов.
Красена Ангелова

„Идеята за началото на тази инициатива се породи от изживяването на лични трагедии в нашите животи и желанието да помогнем на хора със сходни съдби. Но най-вече дойде от общото ни желание да правим добро. Като общество ние трябва да бъдем обединени и заедно да си помагаме във всички сфери на нашето ежедневие“, обясниха как се е зародила идеята за „Заедно можем“ Кузманов и Методиева. 

Фокус

Към момента инициативата е фокусирана върху деца, останали сами, да се развиват като личности и да имат равен старт с останалите в изграждането на професионалния си път. „След загубата на баща ми животът ми се преобърна и осъзнах кои са най-важните неща. Той винаги ме е възпитавал да бъда добър човек и да помагам. С тази асоциация искаме да правим точно това - да помагаме на деца, които са загубили родител и имат нужда да бъдат подкрепени, разбрани и чути! Да знаят, че не са сами. Цялата болка трансформирам в любов и колкото и труден да е един път, винаги е малко по-лесно, когато е извървян ЗАЕДНО“, заяви Елизабет. „За мен благотворителността винаги е осмисляла успеха. Правенето на добро е водеща мотивация в моето развитие като спортист и като човек и затова решихме да започнем този проект. Надявам се това да е началото на много бъдещи малки и големи инициативи“, допълни пък Димитър Кузманов. 

Бъдеще

Кузманов и Методиева разкриха в предаването „На кафе“, че в бъдеще искат да си партнират с различни общини и министерства, защото са сигурни, че заедно можем да променим човешки съдби и да помогнем на деца, които наистина заслужават. „Има толкова талантливи, умни и прекрасни деца, които нямат възможност да учат, а ако им се отдаде този шанс, ще се промени животът им. Вярваме, че заедно ще успеем“, казват от асоциацията и допълват: „Ще правим различни събития, ще им покажем колко е важно да са здрави, да четат, да спортуват. Ще правим лични срещи с повечето от тях и се надяваме, че ще успеем да им бъдем опора.“

Асоциацията вече е отворена за историите на всеки, който намира себе си в кампанията, и те могат да бъдат изпратени на е-мейл адреса: mzaedno@gmail.com.