0

Р азговорите за правителство, осъществен с първия мандат, продължават. Това каза кандидатът за премиер на ГЕРБ Мария Габриел на брифинг.

По думите й в следващите срещи ще бъде изключена думата "коалиция", ще се работи в посока създаване на експертно правителство за една година. "Имаме теми, по които взеха отношение парламентарните групи. Има много силни страни, чуха се послания към българските граждани. Различията са богатство – диалог, грижа за хората, инфлация, цени, диалог и решения, авторитет на България в Европа и света. Общи цели, приоритети, мерки", заяви Мария Габриел.

Кандидатът за премиер от ГЕРБ - СДС обяви, че утре ще покани групата на БСП, защото с тях имат най-големи различия.

"Не ние бързаме, а Конституцията на България ни казва, че имаме срокове, които, ако искаме да водят до добър резултат а хората, трябва да бъдат изпълнение вече с публично и ясно заявяване на ангажименти и отговорности. Затова искам да споделя с вас, че от утре ще поканя да продължат тези разговори с ясна цел - експертно правителство с имена на хора, които ще могат да доведат до успешни резултати приоритетите, които споделих", посочи още тя.