0

З ловеща градушка у нас взе жертви.

Опустошителната градушка, която удари региона в четвъртък и придружилата го буря, взе човешка жертва, а ледените късове с размери на ябълка, убила и десетки щъркели и зайци.

Припомняме, че 67-годишният Наско Несторов е бил обявен за издирване на 13 юни. По първоначална информация той е станал жертва на бурята с градушка, преминала в четвъртък през района. Часове преди бедствието Несторов тръгнал на разходка в северната част на града. Тялото му бе открито в неделя в гориста местност край Казанлък.

СЛЕД ТЪРНОВО: Брутална градушка съсипа и Пловдивско! (СНИМКА)

Убитите птици и животни са открити при оглед на щетите в земеделските участъци. Реколтата е изравнена със земята, изпотрошени са и автомобили.

„Беше страшно. Ледените късове бяха с размери на ябълка. Пометоха всичко. Не мога да си обясня как може един облак, който се е заформил още в Драгоман, да мине през Ботевград, по ръба на Стара планина, да остане необработен и да падне в местността „Илиева могила”. Моята метеорологична станция го засече още в 16.30 ч. и започнах да звъня на различни места, но без резултат”, заяви в ефира на „Здравей, България” Кунчо Кутев, собственик на животновъдна ферма. По думите му щетите за бизнеса му възлизат на 1,5 млн. лева, информира NOVA.

ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ - ДВОЕН УДАР: За втори път градушка помля Търновско, изпотроши коли! (ВИДЕО)

И жителите на Шипка смятат, че противоградната система не се е справила с ледения облак, който е бил с дължина от близо 2 километра.

От думите на Кутев става ясно, че по никакъв начин градоносните облаци не са били обработвани. След толкова много жертви, той счита, че бездействието на съответната институция е равносилно на предумишлено убийство.

Описването на щетите продължава.

ВЪОРЪЖЕНИ СМЕ ДО ЗЪБИ: Въпреки 12 000 ракети, пак ще ни бият градушки!